Hírek

Elérhetőségek

Döröskei Hírmondó 2021 július

 

 

Döröskei Hírmondó

2021. július 13.

 

1./ Figyelemmel az utóbbi évek és a közelmúlt időjárására, annak esetleges hirtelen változására, illetve az ebből adódó károkra, ismételten felhívom az ingatlantulajdonosokat fólia, léc, szög, kalapács stb. beszerzésére, otthoni készletezésére. Fontos lenne a gépjárművek biztonságos tárolása is.

2./ 2021. március 27-én a DÖFFE szervezésében lezajlott szemétgyűjtésnek köszönhetően megtisztultak a területek.

3./ Mint ahogy azt már észrevehették, megoldódott a haranggal kapcsolatos szerelés.

4./ A tűzoltósággal való jó partneri kapcsolatnak köszönhetően egy kosaras daru segítségünkre volt a harangláb legmagasabb pontján lévő kereszt rendbetételénél, festésénél.

5./ Házilagos kivitelben megszépült a ravatalozó.

6./ Magyarósi Csaba youtuber látogatott el Döröskére a Vasi Hegyhát-Rábamente Turisztikai Egyesület meghívására. Az általa készített videó anyaga megtekinthető a YouTube-on.

 

  •  2  -

7./ Egy internetes újság, az ugytudjuk.hu munkatársai május végén tekintették meg a Mérleggyűjteményt és készítettek felvételt. A megjelent videó az alábbi linken érhető el:

https://ugytudjuk.hu/cikk/a-piacon-kupicas-poharnak-is-elment-a-merleghez-tartozo-suly

8./ A Közösségek Hete kapcsán a közművelődési asszisztens túrára hívta a falu lakóit.

9./ A Hősök Napja alkalmából koszorúzásra került sor a haranglábnál található emlékműnél, ahol beszédet mondtam.

10./ A 2021. évi Hegyháti Tájoló elnevezésű rendezvény október 2-3. napján zajlik majd, Döröske rendezvénynapja 2-án lesz.

11./ Az idei évben is elvégeztettük az önkormányzati külterületi utak kaszálását.

12./ 1 fő alkalmazására került sor "egyszerűsített foglalkoztatás" keretein belül.

13./ Avar és kerti hulladék égetése a veszélyhelyzet fennállásának idején az idáig megszokott módon történhet. Fontos, hogy tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi

 

-  3  -

ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

14./ Sok-sok év után az önkormányzatnál lévő kerítés   megújulhatott 394.436,- Ft összegben.

15./ Az elmúlt fél évben is szép és különleges darabokkal gazdagodott a Mérleggyűjtemény felajánlásoknak köszönhetően.     

16./ Megnyert pályázatokról:

  • A Belügyminisztérium által kiírt önkormányzati fejlesztési pályázaton nyert az Önkormányzat a Hárs utca felújítására 10.642.877,- Forint támogatást, amelynél 1.878.155,- Forint önerőt is vállalni kellett.
  • A Magyar Falu Program keretében a temetők infrastruktúra fejlesztésére kiírt pályázaton nyert az Önkormányzat 4.999.999,- Forintot, amelyből a ravatalozóhoz vezető út újulhat meg.

Döröske, 2021. július 14. 

Dománé Tóth Erika polgármester